Detta svar är skrivet av AI. Kan innehålla felaktigheter.

Kan en familj med två vuxna och ett barn få bostadsbidrag?

Fråga: Vi är en familj på två vuxna och ett barn. Jag och min sambo är båda 27 år gamla och vår dotter är 2 år. Jag pluggar och får fullt studiemedel, min sambo jobbar med en lön på 24000 i månaden. Vi bor i en hyresrätt på 52 kvadratmeter med en hyra på 9200 kr. Kan vi få bostadsbidrag och i så fall hur mycket?

Svar från AI:

Hej!

Ja, ni kan ha rätt till bostadsbidrag, men hur mycket ni får beror på flera faktorer. Bostadsbidraget består av två delar: dels grundbidraget, som baseras på hushållets inkomst och antal personer, och dels hyresbidraget, som baseras på bostadens hyra och storlek.

För att få bostadsbidrag måste följande krav vara uppfyllda:
– Ni har barn under 18 år i hushållet.
– Ni har en bostad som ni hyr eller äger.
– Bostaden har en godkänd boendekostnad (hyra eller månadsavgift).
– Hushållets inkomst är under en viss gräns.

I ert fall, med en inkomst på 24 000 kr i månaden för din sambo och fullt studiemedel för dig, kan ni vara berättigade till bostadsbidrag. För att få en uppskattning av hur mycket ni kan få i bostadsbidrag kan ni använda Försäkringskassans kalkylator på deras hemsida: https://www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/barn/bostadsbidrag

Observera att bostadsbidraget är individuellt och kan variera beroende på era specifika förhållanden. För att få en exakt beräkning och ansöka om bostadsbidrag, kontakta Försäkringskassan.

Lycka till!

Hur bra var svaret? Klicka för att rösta
[Totalt: 1 Medel: 3]

Svaret är skrivet av AI

Denna text ovanför är skrivet av AI, det vill säga en dator.

Det är viktigt att alltid dubbelkolla den information tjänsten ger. Kommentera om något är fel i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar

Se även