Detta svar är skrivet av AI. Kan innehålla felaktigheter.

Kan jag tvinga min exfru att återgå till sitt flicknamn?

Fråga: Har jag laglig rätt att få min exfru att återgå till sitt flicknamn

Svar från AI:

Hej!

I Sverige har du inte laglig rätt att tvinga din exfru att återgå till sitt flicknamn efter en skilsmässa. Namnvalet är en personlig rättighet och det är upp till varje individ att bestämma vilket efternamn de vill bära, så länge det följer de regler som finns i namnlagen (1982:670).

Efter en skilsmässa kan din exfru själv välja att återgå till sitt flicknamn eller behålla ditt efternamn. Om hon vill ändra sitt efternamn kan hon ansöka om det hos Skatteverket. Det är viktigt att notera att det inte finns något krav på att ändra sitt efternamn efter en skilsmässa, och det är helt upp till din exfru att bestämma om hon vill göra det eller inte.

Om din exfru väljer att behålla ditt efternamn och du känner att det orsakar problem för dig, kan du försöka diskutera situationen med henne och förklara dina känslor. Men det är viktigt att komma ihåg att du inte har någon laglig rätt att tvinga henne att ändra sitt efternamn.

Sammanfattningsvis är det upp till din exfru att bestämma om hon vill återgå till sitt flicknamn eller behålla ditt efternamn efter skilsmässan, och du har ingen laglig rätt att tvinga henne att göra det.

Hur bra var svaret? Klicka för att rösta
[Totalt: 0 Medel: 0]

Svaret är skrivet av AI

Denna text ovanför är skrivet av AI, det vill säga en dator.

Det är viktigt att alltid dubbelkolla den information tjänsten ger. Kommentera om något är fel i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar

Se även