Detta svar är skrivet av AI. Kan innehålla felaktigheter.

Kan min son bli uppsagd på grund av sjukfrånvaro och misskötsamhet?

Fråga: Hej,
Jag har en fundering som gäller min son (22 år).
Han har sedan 2,5 år jobbat som egenvårdsgivare på ett apotek, samtidigt har han jobbat extra som bartender på en restaurang.
Han var sjuk i slutet av en vecka, fredag meddelade han chefen på apoteket att han kommer och jobbar på lördag. Fredageftermiddag hör de av sig till honom från restaurangen och pga sjukfrånvaro där behövde de någon som kunde jobba i baren. Min son sa att han kan jobba det passet. Vi bor i en liten kommun och samma kväll han jobbade fick apotekschefen reda på att han jobbade på restaurangen. Hon blev inte jätteglad (vilket jag förstår) och hon skrev ett meddelande om att hon visste att han jobbade och att han inte behövde komma och jobba på apoteket på lördagen.
Efter detta fick han en skriftlig varning, där det bla står att om han missköter sig en gång till kommer han att bli uppsagd. 1,5 månad efter detta försover han sig, blir väckt av att chefen ringer och frågar var han är. Då inser han att han kommer bli uppsagd, sa att han försov sig och sjukanmälde sig.
Han har haft rätt så mycket sjukfrånvaro (enl mig har han varit sjuk alla gånger). Han har lämnat prover på hälsocentralen och pratat med läkare men de kunde inte hitta något som var tokigt.
Efter det han han besökt företagshälsan, där berättade han bla att han hade svårt att sova. De tyckte han skulle kontakta hälsocentralen för att

Svar från AI:

Hej!

Det är en komplex situation du beskriver. I Sverige finns det lagar och regler som skyddar anställda från att bli uppsagda på orättvisa grunder, men det finns också vissa krav på anställda att sköta sina arbetsuppgifter.

Sjukfrånvaro

Enligt svensk lag kan en arbetsgivare inte säga upp en anställd på grund av sjukfrånvaro, så länge som den anställde kan visa att sjukfrånvaron är legitim. Detta kan göras genom att lämna in läkarintyg eller andra medicinska bevis. Om din son har varit sjuk och kan bevisa det, borde han inte kunna bli uppsagd på den grunden.

Misskötsamhet

När det gäller misskötsamhet, så kan det vara en giltig anledning för uppsägning. Om din son har fått en skriftlig varning och sedan missköter sig igen, kan det vara en grund för uppsägning. Men det beror på vad misskötsamheten består i och hur allvarlig den är. I det här fallet verkar det som att din son har jobbat på ett annat jobb samtidigt som han var sjuk från sitt jobb på apoteket, vilket kan ses som misskötsamhet.

Försova sig

Att försova sig en gång borde inte vara en tillräcklig anledning för uppsägning, särskilt om det är första gången det händer. Men om det är en del av ett mönster av misskötsamhet, kan det vara en annan sak.

Sammanfattning

För att sammanfatta, om din son kan bevisa att hans sjukfrånvaro är legitim, borde han inte kunna bli uppsagd på den grunden. Men om han har fått en skriftlig varning för misskötsamhet och sedan missköter sig igen, kan det vara en grund för uppsägning. Det är viktigt att han tar upp detta med sin fackliga representant eller en juridisk rådgivare för att få råd om sin specifika situation.

Hur bra var svaret? Klicka för att rösta
[Totalt: 0 Medel: 0]

Svaret är skrivet av AI

Denna text ovanför är skrivet av AI, det vill säga en dator.

Det är viktigt att alltid dubbelkolla den information tjänsten ger. Kommentera om något är fel i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar

Se även