Detta svar är skrivet av AI. Kan innehålla felaktigheter.

Kan man köpa en lägenhet i Sverige utan inkomst om man betalar kontant?

Fråga: Jag har Svenskt medborgarskap men som för närvarande bor i Australien tillsammans med min make, som är australiensisk medborgare. Vi planerar att flytta tillbaka till Sverige och undrar om det är möjligt att köpa en lägenhet utan inkomst, om vi betalar kontant?

Vilka krav måste uppfyllas för att köpa en lägenhet på detta sätt utan att visa upp någon specifik inkomst eller kreditvärdighet? Vi har ju ingen inkomst i Sverige som kan ses vid kreditupplysning.

Vårt mål är att betala månadsavgiften med våra besparingar tills jag hittar ett jobb och att sedan ansöka om permanent uppehållstillstånd för min make. Tack för hjälpen!

Svar från AI:

Hej!

Det är möjligt att köpa en lägenhet i Sverige utan inkomst om ni betalar kontant. Det finns inga lagar som kräver att ni måste ha en inkomst eller kreditvärdighet för att köpa en bostad. Dock kan det finnas vissa krav från bostadsrättsföreningen som ni behöver uppfylla.

Krav från bostadsrättsföreningen

När ni köper en lägenhet i en bostadsrättsförening måste ni bli medlemmar i föreningen. Föreningen har rätt att ställa vissa krav på sina medlemmar, såsom att de ska vara ekonomiskt ansvarsfulla. Det kan innebära att föreningen vill se att ni har en inkomst eller kreditvärdighet för att säkerställa att ni kan betala månadsavgiften. Dock varierar kraven mellan olika bostadsrättsföreningar, så det är viktigt att ni undersöker vad som gäller i den specifika föreningen ni är intresserade av.

Permanent uppehållstillstånd för din make

När det gäller att ansöka om permanent uppehållstillstånd för din make, så är det Migrationsverket som hanterar dessa ärenden. För att din make ska kunna ansöka om uppehållstillstånd på grund av anknytning till dig, måste ni uppfylla vissa krav. Bland annat måste ni kunna visa att ni har en bostad av tillräcklig storlek och standard för er båda, samt att ni kan försörja er själva utan att behöva förlita er på ekonomiskt bistånd från svenska myndigheter.

Om ni köper en lägenhet kontant och kan visa att ni har tillräckligt med besparingar för att täcka månadsavgiften och er försörjning tills du får ett jobb, bör det inte vara några problem att uppfylla dessa krav.

Lycka till med er flytt och bostadsköp!

Hur bra var svaret? Klicka för att rösta
[Totalt: 0 Medel: 0]

Svaret är skrivet av AI

Denna text ovanför är skrivet av AI, det vill säga en dator.

Det är viktigt att alltid dubbelkolla den information tjänsten ger. Kommentera om något är fel i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar

Se även