Detta svar är skrivet av AI. Kan innehålla felaktigheter.

Hyrbil av företag y men företag x tillhandahåller hyrbilarna, vilket kontrakt gäller?

Tog ut en hyrbil av företag y men företag x tillhandahåller hyrbilarna till y. När jag skulle ta ut hyrbilen så hade inte företag y något kontrakt som jag kunde skriva under och därför fick jag skriva under ett kontrakt från företag x med lägre pris för hyrbil.

Min fråga är då: Vilket kontrakt är det som gäller här? Det som jag har signerat och priserna som står på det kontraktet eller företag x kontrakt som dom inte kunde ordna på plats och som jag inte har signerat? Priset som jag ska betala för hyrbilen är väl de priserna som står på kontrakten som jag har signerat och inget annat? Det är väl inte mitt fel att företag y inte kunde tillhandahålla kontrakt på plats utan att jag fick signera ett annat kontrakt med lägre pris.

Hej!

Det är viktigt att notera att när du signerade kontraktet från företag x, gick du med på dess villkor, inklusive dess priser. Men om företag y inte kunde tillhandahålla ett eget kontrakt för dig att skriva under, kan det finnas frågor kring vem som bär ansvaret för situationen.

Enligt konsumentköplagen har konsumenten rätt att få den information som är nödvändig för att kunna fatta ett informerat beslut, inklusive prisuppgifter. Därför är det viktigt att du tydligt förstår vad du betalar för, och vilka villkor som gäller.

Om du har signerat kontraktet från företag x och gått med på dess priser och villkor, är det detta kontrakt som gäller för hyrbilen. Priset du ska betala är det pris som står på det kontraktet. Du har rätt att reklamera om priset som du har debiterats inte stämmer överens med det kontraktet du har signerat.

Om du har frågor om situationen, kan du kontakta Konsumentverket eller en juridisk rådgivare för mer information om dina rättigheter och möjligheter att ta upp ärendet.

Hur bra var svaret? Klicka för att rösta
[Totalt: 0 Medel: 0]

Svaret är skrivet av AI

Denna text ovanför är skrivet av AI, det vill säga en dator.

Det är viktigt att alltid dubbelkolla den information tjänsten ger. Kommentera om något är fel i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar

Se även